Magyarország kúl

Franco Nero az Egri Bikavért ünnepli

Franco Nero lesz az Egri Bikavér Ünnep díszvendége július hatodikán. Az olasz filmsztár még díszlövést is le fog adni ez alkalomból.

Franco Nero lesz a díszvendég a XXI. Egri Bikavér Ünnepen, amelyet július 6. és 9. között rendeznek meg a hevesi megyeszékhelyen. Az olasz színész a tervek szerint július 6-án, csütörtökön érkezik meg Egerbe, és már részt vesz az aznapi megnyitón is, másnap pedig – az 1552-es ostromra emlékezve – az övé lesz a megtiszteltetés, hogy 15 óra 52 perckor díszlövést adjon le.

Franco Nero a Django elszabadul című filmben.

A térség országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt szerint fontos, hogy minél több ismert személyiség népszerűsítse a 2023-as Európa kulturális fővárosa címre aspiráló Eger rendezvényeit. Franco Nero jól illik ebbe az elképzelésbe, aki Koltai Lajos operatőr-rendezővel is találkozik, és mindketten szerepelnek majd egy Egert népszerűsítő filmben.

A borfesztiválon harminc borászat száznál is több borával, közöttük bikavérekkel, egri csillagokkal és rozékkal várja a közönséget júliusban. Lesznek superior és grand superior borok is. A gasztronómiai kínálatot 16 étterem, közöttük egy hajdúszoboszlói és egy budapesti biztosítja. Idén is díszvendége lesz a rendezvénynek a Tokaji Borvidék, amelynek vendégségét az egriek a tokajiak őszi szüreti rendezvényén viszonozzák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top