Magyarország kúl

Egy kutya narrálja a gyerekkönyvet

Új sorozatot indított a Manó könyvek. Az Utazik a család Magyarországot fedezi fel - a legfrissebb kötetben a Velencei-tavat.

“Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban a gyerekeitől, amikor a család hosszabb útra indult. Csapody Kinga mese-útikönyvei is valahogy így születtek, mert ha összegyűjtjük, mi mindent lehet majd a nyaraláson csinálni, akkor igazán nagy kalandok várnak mindenkit. Az Utazik a család-sorozat három kötetében egyszer a Balatonhoz, egyszer Eger térségébe, egyszer pedig a Velencei-tó környékére látogat el a család és a család kedvencei.

“Amikor felmerült a sorozatnak az ötlete, én mint a Manó Könyvek marketingese ültem az asztal egyik oldalán – meséli a Magyarország Kúlnak Csapody Kinga. –Amikor meghatároztuk, hogy a Balaton legyen az első helyszín, akkor viszont siófokiként megszólalt bennem egy belső hang, hogy nem adom oda másnak, inkább én készítem el. Szalma Edit grafikussal korábban már dolgoztam együtt, de az igazi közös munkánk ez lett. A családtagok nevét interneten lehetett megszavazni, azt pedig én találtam ki, hogy mindent Tóbiás kutya szemszögéből látunk. A Balaton után jött Eger és környéke, majd most alig néhány hete a Velencei-tó.”

“Az M7-esen anno csak elsuhantam a főváros és Siófok között, a könyv miatt fedeztem fel a Velencei-tó környékét. Nem tudtam, hogy Pákozd nemcsak a pákozdi csatáról híres, hanem arborétum is van itt. ”

Csapody Kinga a könyv bemutatóján Fotó: Bach Máté

Gyerekkel induljunk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top