Magyarország kúl

Programkavalkád június negyedik hétvégéjére

Június utolsó hétvégéjén is egymást érik a programok. Mutatunk ötöt.

A Mi Velencénk Fesztivál

Időpont: Június 23., 17:00–június 25., 19:00

Helyszín: Velencei Vízi Vár strand ( Velence, Fő u – Enyedi u)

Nyár, tópart, koncertek, streetfood falu, ahogy a fesztivál jegyzi: exkluzív, igazi nyári hangulat, igényes tóparti környezetben, Velencén. Fellép többek között a Rapülők, Majka & Curtis, Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári, de lesznek külföldi vendégek is a Mi Velencénk Fesztiválon!

Tihanyi Levendula Fesztivál

Időpont: június 23 – 25.

Helyszín: Tihany

Mint azt a cím is mutatja, ez a fesztivál a levendula és Tihany körül forog, ennek keretében szedd magad akció is lesz. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztivál programjai keretében.

Víz Zene Virág Fesztivál

Időpont: június 23-25.

Helyszín: Tata, több helyszínen

A Víz, Zene, Virág Fesztivál minden év június utolsó hétvégéjén várja látogatóit, idén 14 helyszínen közel 140 program látható. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minden korosztály jól érezhesse magát. Koncertek, kézműves programok, beszélgetések, gasztronómia… Ez volt tavaly:

XIII. László- napi Vigasságok és Lacipecsenye Fesztivál

Időpont: június 23-25.

Helyszín: Kiskunlacháza Kinizsi u. 1., ( a Petőfi Művelődési Központ előtti téren)

A lacipecsenye lacikonyhában készül, neve a hagyomány szerint II. Ulászló királyunktól származik. Valószínűbb eredete, hogy a régi vidéki háztartásokban László-naptól (jún. 27.) kezdve kihelyezték a konyhát a házból a szabad ég alá. Három napig ünneplik ezt, kaja, kultúra, gyerekműsor, koncert.

Margitszigeti vízi bomba csata

Időpont: június 24., 12:00–15:00

Helyszín: Margitsziget, a Danubius hotel előtti tisztás

Budapesten is töltheted az idődet különleges hétvégi programokkal a szabadban. Idén is megrendezésre kerül a luficsata, célszerű lufikat, vízi pisztolyokat és vödröket vinni, de korlátozott számban a szervezőknél is lesznek eszközök. Tavaly ez volt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top