Magyarország kúl

Ezzel volt tele a vitrin – mesés porcelánfigurák. Ha még őrzöl belőle, lájk!

Régen az üveges szekrényben, a polcon gyűltek a nippek, a porcelánfigurák. Kisfiú, mókus, őzike. Mindenkinek volt kedvence.

A porcelánfigurák gyűjtése mindig is divat volt, de egy időben nem volt olyan nappali, ahol ne bukkantak volna fel. Léteztek egészen olcsó figurák: hölgy, úr, kisfiú, kislány, és persze az állatok: mókus, őzike, nyuszi, sirály, kutya, macska és a virágok. A drágábbak többnyire a nagy múltú Herendi Porcelángyárban vagy Hollóházán készültek.  Egy herendi rózsát megfogni sem volt szabad, csak messziről csodálni.
A nippek (így is hívták ezeket a porcelán figurákat), sokszor csipkés terítőn sorakoztak az üveges vitrinben, játszani nem igen lehetett velük, csak messziről nézegetni őket.

Kiállításunk szeptember 14-én 14.30-kor nyílik. A Győri Balett életét mutatja be képekben. Gyertek el:) Herend Porcelain Manufactory (@herendporcelain) által megosztott bejegyzés, 2016. Aug 31., 04:37 PDT

Our window at Apponyi Shop! Don’t forget to stopping by when you are in Budapest! ?? #herend

Herend Porcelain Manufactory (@herendporcelain) által megosztott bejegyzés, 2016. Dec 12., 10:45 PST

Have a peaceful week! ??? Herend Porcelain Manufactory (@herendporcelain) által megosztott bejegyzés, 2016. Nov 15., 00:01 PST

 

Hogyan kezdj el gyűjtögetni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top