Magyarország kúl

Neked mikor szerelték le a bicajodról a pótkereket?

Amikor a pótkerekek lekerülnek a bicikliről, indulhat az igazi egyensúlyozás! Ez aztán a nagy lépés, hogy valaki kerékpárosnak számítson! Vajon emlékszel még rá, hány éves voltál, amikor veled megtörtént?

A kisgyerekek amit elhagyják motorkát és a futóbiciklit, rögtön jön a pótkerekes bicikli! Ami aztán fennakad egy kisebb hibán a járdán, fékezi a lendületet, nehezebb hajtani. És ciki is, hiszen a kicsiknek van. Jó lenne, ha valaki végre levenné. Aztán amikor jön a két pótkerék leszerelése, felkerül a seprűnyél a hátsó részre.  Szóval vannak még átmenetek. Jöhet a nagyi vagy apu görnyedése és futása a fékezni még nem tudó csemetéje után! Sokszor lehet látni, akár a tandembiciklizésnél, olyan ez a tanulási folyamat is. Ketten tartoznak egy kerékpárhoz.

Just school things. #school #bike #mountainbike #swag #yolo #blackandwhite #pótkerekessárgabicikli

ॐ ☯ ? (@horvathmatyii) által megosztott bejegyzés, 2015. Márc 23., 14:26 PDT

#gyerekbicikli#hülyeségek??#elvagyok????? Lili (@cserpes_lili) által megosztott bejegyzés, 2016. Júl 19., 08:17 PDT

A pótkerekes billeg jobbra, balra, nekilendül, megáll. A pótkerék nélküli nekilódul, de fékezni még alig tud. Rohan is utána az, aki éppen elengedte, hogy hátha megáll, hátha egyedül is megy. A pótkerék leszerelése olyasmi, mint egy fontos vizsga. Lehet izgulni, hogy megy-e nélküle, lehet félni, hogy milyen lesz, ha nem sikerül megállni. És lehet büszkének lenni, hogy íme, már pótkerék nélkül is megy. Nagyobb vagyok, ügyesebb vagyok, biciklizni tudok!

Így tanul biciklizni Domi, aki most kapta új bringáját!

A bicikli fontos közlekedési eszköz, biztos neked is van,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top