Magyarország kúl

Ez lett Budapest legdrágább lakótelepe

Felértékelődnek a lakótelepek, mert egyre több a helyi szolgáltatás, javul az infrastruktúrájuk és az energiahatékonysági felújítások is jót tettek a népszerűségüknek. Na de melyik Budapest legkelendőbb lakótelepe, és hol vannak a legolcsóbb panellakások?

A Világgazdaság az FHB lakótelepi árindexére hivatkozva nézte meg, hogy a fővárosban melyek a legdrágább lakótelepek jelenleg. Azt figyelték meg, hogy alapvetően az elhelyezkedésük és a helyi szolgáltatások alakítják a lakótelepi lakások árát, így lett jelenleg a legdrágább a Lágymányosi lakótelep, ahol a négyzetméterár 461 ezer forint. A második helyen szerepel a XIII. kerületi Vizafogó-lakótelep (448 ezer), és a Római part közelében fekvő, Budapest egyik legújabb lakótelepe, a Pók utcai (385 ezer).

A Pók utcai lakótelep

A legolcsóbb lakásokat pillanatnyilag a költözők a Csepel Városközpontban találják, az itteni, 4. építési ütemében épült lakások négyzetméterárai nem érik el a 213 ezer forintot sem.

Az áremelkedés mértékében viszont a József Attila-lakótelep áll az élen, ahol öt éve még 24 százalékkal, ma már csak 14 százalékkal van a kerületi téglalakásoké alatt a házgyári lakások értéke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top