Magyarország kúl

3 fontos dal a Hobo Blues Band elhunyt gitárosától

Szénich a Juventuson és a HBB-n túl még rövid ideig tagja volt az Eddának és a Non-stopnak is. A HBB-ben többnyire "Nem bűn a lustaság " feliratú pólóban állt színpadra. 

A zenészvilágot és a rajongókat is megrázta a hír, hogy elhunyt Szénich János, a Hobo Blues Band egykori gitárosa. Szénich veszettül jól játszott, mutatunk is három dalt, hogy mennyire.

Juventus – Hidd el!

A Hobo előtt Szénich a Juventusban zenélt Póka Egon basszusgitárossal, Póka hívta később, 1978-ban a HBB-be. A Juventust ismerték, de túl nagy sikerei nem voltak, ettől még a Hidd el! felkerülhetne egy, a hetvenes éveket húsz dallal összegző beszt of lemezre.

Hobo Blues Band – Leples Bitang

A Hobo lemezeken Földes László előszeretettel nyúlt magyar és külhoni költők verseihez, Allen Ginsberget különösen kedvelte. Ginsberg Leples bitang című versének magyar, megzenésített változata az első HBB lemezen kapott helyet.

Hobo Blues Band – Rolling Stones Blues

A Rolling Stones Földes László kedvenc zenekara. De a Rolling Stones Blues (többek közt) azért szól ilyen koszosan, mert Szénich gitározik benne.

Szénich balról a második

(Borítókép: Hobo Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top