Magyarország kúl

Saját érdekében elvették családjától Muffint, a kismuflont

Nemrég született muflonbárány a Budakeszi Vadasparkban, de az aprósággal nem megy minden simán.

Fotó: Surányi Linda- Budakeszi Vadaspark

Problémás családi kapcsolatokra derült fény a Budakeszi Vadasparkban. A mufloncsalád ugyanis a közelmúltban gyarapodott, de a kisbárány élete mégsem úgy alakul, ahogy egy kismuflonnak kijárna.

A vadaspark állatgondozói azt vették észre a napokban, hogy a nemrég született, életrevaló kismuflon körbe-körbe járkál a kifutón és megpróbál tejhez jutni, amit úgy tűnik, a muflonanyuka megtagadott tőle. A szakemberek hosszan figyelték a kisállatot, így kiderült, nincs más megoldás, a kisbárány egészséges fejlődése érdekében kénytelenek ideiglenesen elválasztani a családjától.

Bár az állatvilágban nagyon ritka viselkedésmintának számít, ha a nőstény, ösztöneivel ellentétben, teljesen megtagadja kicsinye táplálását, Muffin most mindenesetre „nevelőszülőkhöz” került. A Budakeszi Vadaspark állatgondozói jelenleg cumisüvegből, langyos kecsketejjel táplálják, hogy amint erőre kap, a vadaspark állatsimogatójában új otthonra lelhessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top