Magyarország kúl

Programkavalkád június második hétvégéjére

Mert a hétvége az önfeledt szórakozásé és a korlátlan művelődésé.

ÁsványBörze és Geo Napok

Időpont: június 9., 10:00–június 11., 19:00

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont (Budapest, Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet)

17. Lurdy-Házi ÁsványBörze és Geo Napok során 3000 négyzetméteren válogathatsz az  ásványok, marokkövek és ékszerek között, emellett pedig a geológiával is ismerkedhetsz. Izgalmas, szakmai jellegű programok várnak, de nem feltétlenül kell hozzáértőnek lenned ahhoz, hogy élvezd. Lesznek ásványos kísérletek, mikroszkópos ásványvizsgálatok, előadások, illetve a kicsik egy játékos tanösvényen keresztül kerülhetnek közelebb a Föld rejtelmeihez. Az eseményen több földtani kutatóintézet, geo- és nemzeti park mutatkozik be.

K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó

Időpont: június 11., 8:0016:00

Helyszín: Budapest, Ötvenhatosok tere

Nyári futóünnep baráti társaságoknak, kollégáknak, csapatoknak. Idei újdonság, hogy a 42 km-es távot már 2, 3, 4, 5 vagy akár 6 fős csapatban is teljesíthetitek. Ha hosszú a maratoni táv, válasszátok a félmaratonváltót (21 km 3 fős csapatoknak), vagy a minimaratonváltót (7 km 3 fős csapatoknak). A félmaratonváltó versenyszáma az idei Médiabajnokság is egyben. Ha nem áll össze a csapat, futhatsz egyéni félmaratont is! Videó a tavalyi programról:

 

Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál

Időpont: Június 9., 18:00–22:00

Helyszín: Madách Színház ( Budapest, Erzsébet krt. 29-33.)

A Madách Színház rendkívüli rendezvénysorozatra készül. Fesztivált rendez főhajtásul William Shakespeare előtt, aki talán (dehogy talán!) a legnagyobb hatást gyakorolta a színjátszására, ezzel együtt a magyar színházművészetre is. Színészek, rendezők és színházi alkotók pályájának csúcspontjai kapcsolódnak Shakespeare műveihez.
Színes tükör ez a fesztivál, amiben egyetemi hallgatók és alternatív színházi alkotók művei ugyanúgy helyet kapnak, mint a zene és a tánc, vagy Shakespeare tudósok előadásai. A részletes program itt olvasható.

10. Jubileumi Városünnep Kispesten

Időpont: június 10., 14:00–június 11., 22:00

Helyszín: Kispest, Templom tér

Számos színpadi programmal és sok érdekességgel várnak mindenkit a kispesti Templom téren. Csudavilág, autószimulátor, muzeális tűzoltóautó, kalandpark, Fotószínház, Vándor játszóház, ökojátszótér, legosátor, érzékenyítő játék kavalkád, babasátor, és még egy sornyi dolog.
A fellépők névsora a következő: Jump Rock Band, Half Note City, Fatal Error, Maszkura és a tücsökraj, Ocho Macho, Szalóki Ági, Cozombolis Trio, Veres Mónika, Gallusz Niki, Kökény Attila, Irie Maffia, Szikora Robi és az R-GO.

Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja

Időpont: június 9., 18:00–június 11., 22:00

Helyszín: Óbuda, Főtér 1.

Az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválján a magyarországi Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete tagjainak mintegy 200 fajta kézműves söre, várja a látogatókat. Lesz többek között Deák Bill Gyula és Balkán Fanatik koncert, és természetesen különleges sörbemutatók is. A belépés díjtalan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top