Magyarország kúl

Az év második felében kezdődhet a Néprajzi Múzeum építése

A teljes Liget projekt 2019-2020-ra készülhet el. A miniszteri biztos szerint nőni fog a zöldfelület a Városligetben.

Az év második felében kezdődhet a Néprajzi Múzeum építése a Liget Budapest projekt keretében; a teljes projekt 2019-2020-ra készülhet el. A projekt első számú célja a park megújítása. “A Városliget zöldfelülete bármilyen számítás szerint nőni fog, miközben a lepusztult növényállomány is megújul a Kopaszi-gát és a Várkert Bazár kertépítési munkáit is jegyző Garten Stúdió munkája nyomán” – mondta Baán László a Liget Budapest miniszteri biztosa. Hozzátette azt is, hogy számos, az aktív és passzív kikapcsolódást szolgáló létesítmény is része a beruházásnak: kivilágított futókör, új és felújított játszóterek és egy új rózsakert is létesül.

A Szépművészeti Múzeum is megújul az év végére, így a 70 éve bezárt Román csarnokot visszakaphatja a közönség, több kisebb, eddig elzárt térrel és számos új funkcióval együtt. Az év második felétől megkezdik a rossz állapotú Olof Palme Ház rekonstrukcióját is.
A Közlekedési Múzeum világháborúban megsérült épülete a rekonstrukció után a Magyar Innováció Házának ad otthont.  A Néprajzi Múzeum nemzetközi tervpályázaton győztes épületének kiviteli tervei az év közepére készülnek el, így 2017 második felében kezdődhet a beruházás.

A múzeum látványterve Forrás: neprajz.hu

A projekt teljes költségvetése 220 milliárd forint lesz, az eredetileg tervezett 200 milliárdhoz képest.

Baán László szerint, nincs olyan számítási módszer, amely alapján ne nőne akár a zöldfelület, akár a teljes értékű zöldfelület a ma egyharmadában lebetonozott parkban. Felidézte, a Városligetbe 150 éve kezdtek intézményeket telepíteni, ezért lehet ma a leglátogatottabb budapesti park, szemben például a több fával rendelkező, de sokkal kevesebb embert vonzó Népligettel.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top