Magyarország kúl

Újra a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Négy nyári hétvégén újra a gyalogosoké lesz a Szabadság híd. Szerveződnek a jobbnál jobb programok.

Tavaly nyáron a villamospálya felújítása miatt lezárták a Szabadság hidat. Bár mindez nehezítette a közlekedést, a Szabadság híd Budapest legmenőbb helye lett jobbnál jobb közösségi programokkal: aszfaltrajzolással, kolbászsütéssel, jógázással és közös naplementenézéssel.

Mindez annyira bejött a budapestieknek, hogy a A VALYO – Város és Folyó Egyesület idén kampányt indított a Szabadság híd lezárásáért. A Fővárosi önkormányzat pedig  teljesítette a kérést, négy hétvégén csak a gyalogosoké lesz a híd, június 17–18-án és 24–25-én, valamint augusztus 5–6-án és 12–13-án  szombat hajnali négy órától vasárnap éjfélig lezárják az autóforgalom elől.

Két kikötésük azért volt, az egyik, hogy nem szeretnének zsibvásárt, azaz tilos árulni a hídon, a másik pedig, hogy biztonsági okokból a híd főtartó felső ívére nem szabad felmászni – ha valaki felmászik a turulhoz, akkor leállítják az egész kezdeményezést.
A jó hírt hallva máris elkezdtek szerveződni a híd programjai. Lesz például zsonglőr játszóház, artista parádé és éjszakai mozizás is.

Fotók: Leéb Ádám

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top