Magyarország kúl

Tahiti életérzéssel és óriáskobrával bővül a hajdúszoboszlói strand

Öt jelentős fejlesztésre kerül majd sor a hajdúszoboszlói strandon, amire szükség is van, mert még rossz idő esetén is sokszor teltházat jelentenek. A tervek szerint új, izgalmas fantázianevű óriáscsúszdák fognak épülni, és állítólag egy külön részen Tahiti tengerpartját is megidézik majd.

Elfogadta a Hugarospa Hajdúszoboszlói Zrt. középtávú fejlesztési koncepcióját legutóbbi ülésén a szoboszlói képviselőtestület. Az öt nagy fejlesztési elképzelés megvalósítása összesen 8 milliárd 726 millió forintba kerülne, és ezek között több is van, ami állami támogatásra is számíthat a jövőben. Mi most a két legizgalmasabbnak hangzó fejlesztést emeljük ki.

Az egzotikus Tahiti Beach

Mindenképpen az egyik legimponálóbb fejlesztésnek tűnik a Tahiti Beachre keresztelt fürdőrész felhúzása, amit tervezői a nagy, mediterrán medencével szemben lévő, a csónakázó tó túloldalán lévő területre álmodtak meg. Ez másfélmilliárdba kerülne, és a dehir.hu úgy tudja, hogy az itteni medencék és körítésük ötletét egyszerre ihlette meg Tahiti tengerpartja, az amazonasi esőerdők és a Plitvicei-tavak. Itt száz százalékos állami támogatásra számíthat a Hugarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Íme a látványterv:

Csúszdák minden mennyiségben

Az óriáskobra és a terebélyesedő csúszdapark lehet a másik igazán nagy durranás a jövőben megvalósuló fejlesztésben. Nem kevés pénzért – összesen legalább ötmilliárd forintot különítenek el ebből a célból – húznának fel a fedett és a nyitott részen egyaránt új csúszdákat; többek között többpályás versenycsúszdával, tsunami slide csúszdával, looping rocket csúszdával, űrsikló csúszdával és magic hole csúszdával bővítenék a fürdőt, de a tervekben egy úgynevezett racer slide versenycsúszda, egy blackhole vízicsúszda és egy óriási, két királykobrát ábrázoló csúszda is szerepel.

Czeglédi Gyula vezérigazgató szerint a jelentős bővítésre azért is van nagy szükség, mert főszezonban, rossz idő esetén is ki kell rakni a strandra a “megtelt” táblát, így a bővítéssel több embert tudnának kiszolgálni, és az árbevétel is ötödével növekedhetne az előzetes kalkulációk alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top