Magyarország kúl

Közösségi tervezéssel álmodtak játszóteret Budára

Inspiráló vállalkozásba kezdtek tavaly az óbudai Táborhegy és Testvérhegy családjai, akik eldöntötték, hogy olyan játszóteret szeretnének a gyerekeiknek építtetni, amelyet ők maguk terveznek meg. A játszótér elkészült, a közösségi tervezés bevált.

Az önkormányzat örömmel fogadta a lakosság kezdeményezését, ezért az új játszótér már idén elkészült. A tervek a helyi lakosság közreműködésével, közösségi tervezés keretein belül valósultak meg, a kivitelezés pedig a családokkal együtt, közös munkával történt. Az eredményt és a munkafolyamatot látva, még több ilyen közösségi játszótérre lenne szükség itthon!

Az Ilonka utcai játszótér projektjét bemutató oldalon ismertetik, hogy a családok képviselői tíz alkalommal ültek össze, hogy közösen megálmodják, miként is kéne kinéznie az ideális parknak.

Tavaly június 2-án tartották az első megbeszélést, és majd a többszöri tanácskozást, kérdőívezést, a mentális térképek prezentációját valamint a különböző játszóeszközök előnyeinek és hátrányainak megvitatását követően 2016 októberében már be is mutatták a kész terveket, és a lakosság zöld utat adott a játszótérnek.

Íme az elkészült park:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top