Magyarország kúl

Aktív térkép készül a balatoni bringásoknak

Kerékpáros térkép készül a Balatonról – írja a Veszprémi Napló online kiadása. A cikk szerint Máthé Tamás térképész, kerékpáros jelenleg a

Kerékpáros térkép készül a Balatonról – írja a Veszprémi Napló online kiadása. A cikk szerint Máthé Tamás térképész, kerékpáros jelenleg a Balatonfüred-Aszófő-Örvényes-Sajkod-Tihany-Balatonfüred útvonalat járta be és ennek alapján készül az új, aktív térkép.

“Tényleg aktív térképeket tervezünk, azaz vízálló műanyag borításúak, fedelükre akár többször is lehet írni, vagy jegyzetelni alkoholos filccel. A javasolt túraútvonalakhoz egy-egy QR kód is tartozik ezt leolvasva egy weboldalra jut a túrázó, ahol több képpel megtalálhatóak a pontos leírások, magasság adatok, a nehézségi fokok, és kulturális információk, látnivalók. Innen a GPS készülékre letölthető a túraútvonal is”mondta el a lapnak Lévai Zsuzsa főszerkesztő.

A Balatonról két térkép jelenik majd meg keleti és nyugati félre osztva a tavat. Idén várhatóan a keleti oldal térképe készül el. A parttól eltávolodásnak a térkép felbontása szab határt, az északi parton Veszprém még pont ráfér majd az atlaszra, az egyik javasolt túra a megyeszékhelyt is érinti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top