Magyarország kúl

Akarsz diplomát rockerségből? Debrecenben megkaphatod!

Tudjuk, hogy az igazi rockernek csak az egyik ismérve a hangszeres tudás, ám ha éppen ez hiányzik, akkor már diplomázni is lehet belőle. Még külföldre sem kell menni.

Jelenet a Rocksuli c. filmből  (Illusztráció: amazon.com)

Egyedülálló módon könnyűzenei kurzust is kínál a Debreceni Egyetem, írja a Cívishír. A klasszikus orgonától a fagottig szinte minden hangszeren képeznek hallgatókat az intézmény Zeneművészeti Karának alapképzésein, de akár egyházzene-kórusvezetőnek is tanulhatnak a diákok. Az országban egyedülálló módon könnyűzenei kurzust is kínál az intézmény, amely már a 2017/18-as tanév második szemeszterében elindítja a képzést – szabadon választható tantárgyként – zenei tapasztalattal rendelkező hallgatók számára.

A jelentkezők dob, basszusgitár, gitár, billentyűs hangszerek és ének közül választhatnak, az egyéni kurzusokhoz kötelező zenekari gyakorlat is tartozik. A fiatalokat a Zeneművészeti Kar és a Kőbányai Zenei Stúdió nagy tapasztalattal rendelkező oktatói képzik. Az érdeklődők január 17-én 12 óráig jelentkezhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top