Magyarország kúl

Mi kerül ezen a zalai parasztházon 25 millióba?

A kora, a renoválás, és hogy első ránézésre passzol a többi közé, de mégsem annyira. Amerikából "jött".

Az Urbanistán jelent meg átfogó elemzés a Zala megyei Hahót egyik eladó házáról, amiről kiderült, hogy annak ellenére, hogy 1922-ben épült, amerikai tervek szerint húzták fel.

A blog megjegyzi, hogy “gyanúsnak gyanús lett volna a rengeteg furcsa részlet, és csak vakartam volna a fejemet, hogy mégis honnan került egy fedett terasz az utcai homlokzatra, két különös oszlop az oldalbejárat elé, meg a padlásszoba a „tisztaszoba” fölé. Ha viszont elfogadjuk a kiindulópontot, hogy egy amerikai tervvel van dolgunk, akkor hirtelen semmi sem különös többé. Érdekes módon annyira nem üt el a kor magyar falusi házaitól, bár határozottan világosabb annál.”

Mint kiderült, a jelenlegi tulajdonosokhoz 1990-ben került az ingatlan, akkoriban épp le akarták bontani a házat az örökösök. Ekkor fedezte fel a különleges épületet a néhány éve elhunyt Fischer György szobrászművész, és felesége Németh Klára tűzzománcművész. A művészházaspár gyönyörűen felújította és kicsinosította a házat a hosszú évek során, most 25 millió forintért árulják.

Fotó innen: Ingatlantájoló

További képek a hirdetésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top