Magyarország kúl

Nálunk tekerhetnek a Tour de France sztárjai!

Kategóriát ugrott a népszerű magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie, ami azt jelenti, hogy a sportág legnagyobb sztárjai is indulhatnak a hazai tájakon.

Jelenet az idei Tour de Hongrie egyik futamán (MTI-fotó: Szigetváry Zsolt)

Bekerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 2018-as versenynaptárába a Tour de Hongrie, méghozzá az eddiginél magasabb, 2.1-es kategóriával, írja a Turizmus Online.

Hazánkban még sohasem rendeztek ilyen magas besorolású profi viadalt. Jövőre – 2018. augusztus 14. és 19. között – akár a világ legjobbjai is rajthoz állhatnak a Magyar Kerékpáros Körversenyen.

„Az UCI négy kategóriába sorolja a többnapos országúti kerékpárversenyeket. A 2.1-es kategória fölött már csak a 2.HC- és WorldTour-versenyek szerepelnek. A kategóriák között a mezőny összetétele, a pénzdíjak nagysága, a megszerezhető ranglistapontok mértéke jelenti a leglényegesebb különbséget – mondta Szilasi László, a csapatok meghívásáért is felelős versenyigazgató.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár a Tour de France-on, a Giro d’Italián vagy a Vuelta a Espanán látható csapatok is feltűnhetnek a hazai országutakon.

Szabály szerint a World Tour csapatok a mezőny felét tehetik ki.

A Tour de Hongrie 2018. augusztus 14-én rajtol és 19-én fejeződik be, a viadalon a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályai szerint mintegy 38 ezer eurós, azaz 11,5 millió forintos pénzdíj és összesen 547 ranglistapont talál gazdára – mindkét érték több mint duplája az ideinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top