Magyarország kúl

Jótékonyság borvásárlással? Ide vele!

Segíthetünk úgy jó ügyet, hogy közben kellemesen borozunk? Mostantól lehetséges, mivel megjelent egy korlátozott példányszámú palacksorozat, amelynek címkéit autisták alkotásai alapján készítették.

Közzétette: Autistic Art Alapítvány – 2017. november 14.

Különleges köntösbe öltöztek a borosüvegek: a Bolyki, az Etyeki Kúria, a Gilvesy, a Luka, a Konyári és a Vylyan borászatok palackjait autizmussal élő fiatalok színes, vidám rajzai díszítik, írja a Szeretlek, Magyarország.

A limitált példányszámú borok az Autistic Art Alapítvány és a résztvevő borászatok együttműködésé keretében születtek meg és egy jó ügyet szolgálnak: az önálló életvitelre nem képes, autizmussal élőknek segítenek emberhez méltó, teljes életet élni.

Bella Viktória, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője elmondta: „A kutatások szerint mára minden 68. ember autizmussal él. Ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság. Sokan közülük önálló életvitelre nem képesek. Őket segítik a lakóotthonok, melyek viszont folyamatosan nehéz anyagi helyzetben vannak. Az Autistic Art Alapítvány pedig ezt a tíz, civil fenntartású lakóotthont támogatja már 10 éve”.

Közzétette: Autistic Art Alapítvány – 2017. november 14.

Az otthonokban több mint 200 fiatalt látnak el, akik itt közösségben élhetnek, alkothatnak, dolgozhatnak a képességeiknek megfelelően. A lakók számára ezek az otthonok jelentik a biztonságot és sokszor a második családot is.

Az Autistic Art egyik célja, hogy megmutassa: autizmussal élő fiatalok közreműködésével is készülhetnek minőségi, művészi értékkel bíró termékek. A különleges művészeti foglalkozások pedig terápiaként és egyedi forrásteremtésként is működnek.

A program az országban egyedül ad művészetterápiás foglalkozást kortárs művészeti szemlélettel. A foglalkozásokra nagy szükség van, hiszen az autizmussal élők jellemzően nem összefüggésekben, kontextusban gondolkodnak, sokkal inkább képszerűen. 40 százalékuk például egyáltalán nem beszél. Azok a fiatalok, akik kevéssé tudják kifejezni magukat, a rajzaikkal megmutathatják, hogy zártságuk mögött ki is rejtőzik valójában.

Közzétette: Autistic Art Alapítvány – 2017. november 14.

A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatja be az alapítvány, és a kiemelkedő alkotások jelennek meg az Autistic Art designmárka minden egyes termékén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top