Magyarország kúl

Látott már kétkilós citromot? Csak mert Zalában a fán terem

Ez bizony nem magyar narancs: gigászi citromok teremnek egy dél-zalai település egyik fáján. Csodavíz a titka?

Beérett

Közzétette: Rádi Csaba – 2017. október 31.

Közel két kilogrammos citromot szüretelt a minap Rádi Csaba a dél-zalai településen a horgásztó melletti fájáról, írja a zaol.hu.

A szabad ég alatt, cserépben álló fa ágait több, óriási méretű gyümölcs is szinte a földig húzza. A boltból ismert citrom szinte eltörpül ezen példányok mellett, amelyeknek a tulajdonos, a közeli fogadót is üzemeltető, Rádi Csaba szerint kacifántos történetük van.

– 13 évvel ezelőtt egy horvátországi kirándulás alkalmával vettük – mesélte a tulajdonosa. – Ráadásul, ahol eladták, azt mondták, gyönyörű mandarinokat terem majd. Mint ahogyan a példa is mutatja az üzletben tévedtek, de ezt mi egyáltalán nem bánjuk. Most arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobb termése legyen. Ehhez a közeli tó vízéből naponta legalább 15 literrel „kínáljuk meg”, s könnyen elképzelhető, hogy a mikroorganizmusokban gazdag víztől gyarapszik ilyen ütemben.

Citrom szüret

Közzétette: Rádi Csaba – 2017. október 31.

Rádi Csaba azt persze nem állítja, hogy csodavíz lenne a tótszerdahelyi tóban, de a többi növényére is nagyon jó hatással van.

– A citromok közül a legnagyobb közel két kilogrammosra duzzadt, ám csalóka, hiszen a vastag héj alatt apró gyümölcsöt találunk – mondta a férfi. – Szinte egész évben a szabad ég alatt él, csak a fagyok elől menekítjük be a fogadóba, ahol 5 Celsius fokban igazán jól érzi magát.

Felmerül a kérdés, lehet tippelni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top