Magyarország kúl

Informatika óra anno – Te le merted ütni az Entert?

Emlékszel azokra az időkre, amikor az informatika órát számítástechnika órának nevezték, és a fekete képernyőn fehér betűk villogtak?

A ’80-as, ’90-es években a számítástechnika óra egészen mást jelentett nekünk, mint a mostani gyerekeknek, akik sokszor már jobban értenek a gépekhez, mint maga a tanár. Az  osztálytermekben megjelentek a kockafejek, akkor még nem sejtettük, hogy milyen technológiai  forradalom előtt állunk. Külön oktatást kaptunk a számítógép be- és kikapcsolására, illetve arra, hogy ha valami nem működik, ne a monitort ütögessük, hanem legalább azt a fém dobozt, ami maga a számítógép.

Számítástechnika óra a ’80-as években
Forrás: www.keptelenseg.hu

Ki ne emlékezne a DOS rendszer tipikus kék és fekete színére, arra, hogy mennyi kódot és parancskombinációt kellet megtanulni akár már ahhoz is, hogy nagybetűket írjunk! És valljuk be: sokunk gyomra összeszorult, ha le kellett ütni az Entert egy-egy parancssor után. Te mire emlékszel a számítástechnika óráról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top