Magyarország kúl

Szavazatunkon is múlhat, lesz-e magyar a világ legjobb vitorlás fotója

A legjobbak közé került a vitorlásversenyeken készült képek rangos, nemzetközi versenyén két magyar fotós. Különdíjat is kaphatnak, de ahhoz szavaznunk kell rájuk.

 

Kovács Zita versenyfotója

Két magyar fotós, Kovács Zita és Cserta Gábor is bekerült egy nemzetközi fotópályázat döntősei közé, írja a welovebalaton.hu.

A Mirabaud Yacht Racing Image honlapján bemutatták a fotóverseny 80 legjobbját, a döntőbe pedig két balatoni fotó is bekerült. Kovács Zita képén egy felborult hajót látunk, Cserta Gábor pedig egy intenzív pillanatot örökített meg Ian Ainslie szólóvitorlázóról.

Cserta Gábor felvétele

A nemzetközi versenyre olyan fényképészek jelentkezhettek, akik az elmúlt évben rendszeresen publikáltak nyomtatott magazinokban. Fejenként egy-egy képet küldhettek be, amelyeknek nyílt vízi edzéshez vagy versenyhez kötődő pillanatot kellett megjeleníteniük. Három szakértő választotta ki a 80 legjobb fotót, a fődíjról pedig egy másik, független zsűri dönt majd, tagjai között fényképészekkel, a tavalyi győztessel és egy profi vitorlázóval.

A két magyar fotós a fődíjon kívül két másik címre is esélyes lehet. A Yacht Racing Forum Award-ot a World Sailing világkonferencia résztvevői ítélik oda a legjobb 20 fotós egyikének. A Yacht Racing Image Public Award pedig annak a versenyzőnek jár, aki a legtöbb internetes szavazatot kapja november 20-ig.

Szavazni a galériában tudtok, a képek kedvelésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top