Magyarország kúl

Felújított erdei hidak hívogatják a turistákat a Mátrába

Az őszi időszakban egyre több túrázót csalogat a Mátrába az ezer színben pompázó erdő. Miattuk újították fel önkéntesek segítségével az egyik népszerű turistaút erdei hídjait.

A Lajosházától Mátraszentimrére vezető turistaút mentén 6 hidat építettek újra a Mátra-Alpok Sportegyesület tagjai és az Egererdő Zrt, írja a Gyöngyöstv.hu. A közös munkának köszönhetően már biztonságosan kelhetnek át az egykori kisvasúti hidakon a túrázók.

Masszív tölgygerendák, vastag pallók segítik az átkelést a vízfolyásokon. A Lajosháza és Mátraszentimre közötti túrautak az egykori kisvasút nyomvonalát érintik, és áthaladnak a régi hidakon, melyek az eltelt évtizedek alatt bizony balesetveszélyessé váltak.

Ezeket a munkákat őszre sikerült elvégezni, önkéntesek segítségével.
Az elkorhadt hídpallók miatt már erdei baleset is történt a Szalajka-ház feletti szakaszon, erről tudomást szerezve döntöttek úgy a Mátra-Alpok Sportegyesület tagjai, hogy segítenek az erdészetnek a hidak felújításában.

Az egyesület tizenöt tagja társadalmi munkában építette újjá a hidakat egy hétvége alatt. A munkálatok és a helyreállítás költsége közel 1 millió forint volt – tudtuk meg az erdészetvezetőtől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top