Magyarország kúl

Gigaszarvasok szezonja van a zalai erdőkben

Tízmilliót fizetett egy francia vadásznő egy hatalmas gímszarvasbika kilövéséért Zalában. A megyében remek szezon és még csak most lendültek be.

Közzétette: Zala-Jagd Ungarn – 2017. szeptember 29.

Az idei szezonban kilőhető gímszarvasbikák csaknem fele, mintegy 790 ősz elején került terítékre Zala megyében, a trófeák 61 százaléka érmes – közölte Lázár Attila, a megyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője az MTI-vel.

A bírálaton a szeptember 1. és október 13. között bemutatott trófeák közül 483 ért el érmes minősítést: 74 arany, 177 ezüst, 232 pedig bronzérmes lett.

A legalább 230 nemzetközi pontot elért trófeák többsége 12 kilogramm feletti (ez az agancsok súlya). A legnagyobb, 15,66 kilogramm trófeasúlyú gímbikát Felsőrajk határában ejtették el. A gímszarvasbika elejtése több mint 10 millió forintba került, a kapitális példányt egy 73 éves francia vadász hölgy lőtte ki a Zala-Jagd Vadásztársaság területén. A Zalaerdő internetes oldalán közzétett vadászati árjegyzék alapján a szarvasbika kilövésért 12 kilogramm trófeasúlytól 17 300 eurót kell fizetni.

A zalai óriás. Lesz idén nagyobb? Tízmillió forint körüli értéket képvisel az a gímtrófea, aminek értékelését hétfőn…

Közzétette: Erdőzúgás Magazin – 2017. szeptember 12.

A novembertől január végéig tartó időszak a társasvadászatok – társas apróvadvadászatok, vaddisznó hajtóvadászatok és a nagyvad terelővadászatok – időszaka. Zala megyében 400-500 társasvadászatot szerveznek, az éves kilövési tervben engedélyezett vad nagy része várhatón ekkor kerül terítékre – ismertette. A 2017/2018-as vadászati évben 1590 gímszarvasbika, 2300 gímszarvas tehén és 2100 borjú elejtésére van lehetőség a megyében .

A vendégvadászok 64 százaléka osztrák, 13-11 százalékuk pedig német és olasz. Érkeznek a skandináv országokból is, valamint San Marino, Dél Afrika, az Egyesült Államok, Ukrajna és Oroszország vadászai is megjelennek a zalai vadászterületeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top