Magyarország kúl

Ezt néztük kedd esténként: Az Onedin család

Lázadások, ármány, érdekházasság és még valódi szerelem szemtanúi is lehettünk az 1800-as években játszódó sorozatban. Az Onedin család az egyik legnépszerűbb széria volt Magyarországon a ’70-es, ’80-as években, afféle kedd esti kihajózás a brit vizekre.

A Liverpoolban játszódó brit BBC-sorozat  családok millióit ültette a képernyők elé, ahol az Onedin család mindennapjaiba nyerhettünk bepillantást. James, Robert és Elizabeth, a 3 testvér életútját követhettük nyomon, ahogy saját hajózási vállalatukat építik, miközben a korabeli alsó és felső középosztályt is megismerhettük.

Az Onedin család
Forrás: Pinterest

A kalandokkal és romantikával átszőtt 19. századi történet nemcsak a kereskedelmi hajózás változásait, hanem a hajók nemzetközi politikai konfliktusokban és a rabszolga-kereskedelemben betöltött szerepét is bemutatta. Érdekesség, hogy a James Onedint alakító Peter Gilmore 3. felesége a sorozatban is a feleségét játszó Anne Stallybrass volt, akivel együtt üzemeltették a nosztalgikus  Onedin House fogadót, amely korábban a sorozat egyik forgatási helyszíne volt.

Gilmore 2013 februárjában, 81 éves korában hunyt el. Sármja élete végéig átütő volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top