Magyarország kúl

Történelmet írt 16 évesen szerzett góljával a szombathelyi focista

56 éves rekord dőlt meg, és ezzel megvan a magyar NB I-es foci legfiatalabb gólszerzője: Kiss Tamás 16 évesen szerzett találatot. A Haladás játékosa nincsen elszállva.
Megszületett az első NB I-es találat, amit 2000-es születésű focista szerzett: Kiss Tamás az elmúlt 56 év legfiatalabb gólszerzője az élvonalban, írja a Bors. Tavaly decemberben, napokkal 16. születésnapja után bemutatkozott az NB I-ben, Tamás most megszerezte első gólját a Haladás színeiben a Honvéd ellen.
 – Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen nem jött össze a győzelem. A meccs után sokan gratuláltak az öltözőben, otthon és a suliban is – mesélte a Borsnak Tamás, aki Ugrai Roland klubrekordját adta át a múltnak. – Jó érzés, hogy egy válogatott focista csúcsát sikerült megdöntenem. Az pedig csak rajtam múlik, sikerül-e az övéhez hasonló karriert befutnom. Előbb szeretnék stabil NB I-es játékos lenni, aztán a külföldi karrier és a válogatottság a célom.

Kiss Tamás (Fotó: haladas.hu)

Édesapjával egyébként minden meccsét kielemzik. Mindent a focinak rendel alá, nem hiányzik neki, hogy hétvégente bulizzon.

– Tudtam, mit vállaltam, amikor a focikarriert választottam. A céljaimért áldozatokat kell hoznom – mondja Tamás, aki egyéni tanrend szerint tanul, és amikor ideje engedi, hétköznaponként edzés előtt suliba jár, ahol szintén büszkék rá.

Tini gólszerzők az élvonalban

1. Orth György (MTK) – 16 évesen és 5 hónaposan (1917)

2. Braun József (MTK) – 16 évesen és 7 hónaposan (1917)

3. Puskás Ferenc (Kispest) – 16 évesen 8 hónaposan (1943)

3. Bene Ferenc (Újpest) – 16 évesen 8 hónaposan (1961)

4. Kiss Tamás (Haladás) – 16 évesen 10 hónaposan (2017)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top