Magyarország kúl

Parabola: csókolózó elvtársak és meztelen nők a képernyőn

Sok mindent mondtak már rá: „mérföldkő a magyar televíziózásban”, „friss fuvallat a szocializmus áporodott levegőjében”, „szemtelenkedő szatíra”, „szexista, polgárpukkasztó botrány”... Egy dolgot azonban senki sem állíthat: hogy mi, magyarok ne élveztük volna minden egyes percét.

Egy ország röhögött a térdét csapkodva a poénjain, és közben elképedve bámulta a csibészes mosolyú műsorvezető merészségét, aki a legkényesebb politikai és társadalmi tabukhoz is úgy nyúlt, ahogy senki más nem mert volna akkoriban. A Ludas Matyi főszerkesztője, Árkus József tizenkilencre húzott lapot, amikor az eredetileg külpolitikai témákkal jelentkező műsorból egy szemtelen, szatirikus közéleti show-t faragott – és bejött neki! Így született meg a kezei között az igazi Parabola, a Kádár-korszak végének legkedveltebb szórakoztató műsora, amelyben meztelen keblekkel, alig kendőzött igazságokkal és leleplezett butaságokkal bőségesen találkozhattunk minden alkalommal. Felejthetetlen adások voltak az alábbiak is, amelyekben a csókot váltó híres elvtársakat és Cicciolina fedetlen melleit csodálhattuk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top