Európai elsőséggel világversenyre jutottak ki a magyar cukrászok

Európai versenyfordulókon nyert két magyar cukrászcsapat is: így hamarosan a világbajnokságnak megfelelő malajziai döntőn mutathatják meg tudásukat.

A 2017. október 6. és 8. között Prágában rendezett WACS (séfek európai szövetsége) európai kontinentális versenyein induló három magyar csapatból kettő megszerezte a továbbjutást jelentő első helyet, írja a Turizmus.com.

A cukrászok versenyén, a WACS Global Pastry Chef Challenge-en Maczák Anna és Marosi Mónika az első helyen végzett, ezzel továbbjutva a 2018-as malajziai világdöntőre.

Október 8-án a WACS Global Chef Challenge (felnőtt szakács) versennyel folytatódott a rendezvény, ahol Adamek Balázs és commis-ja (segédje), Murányi Mercédesz képviselte Magyarországot, és szintén első helyen kvalifikálták magukat a világverseny legutolsó fordulójára.

A junior szakácsok versenyében Hack Barnabás és commis-ja, Lendvai Ivett bronzérmet szerzett a közép-európai régióban, Európában pedig összesítve a 6. helyet foglalják el.

Még gasztro:

Gasztro világversenyt nyert egy magyar csapat

Lista: hol ehetünk egy jót ősszel a Balatonon?