Magyarország kúl

Megazongorával lép fel Bogányi Gergely és a Virtuózok kis felfedezettje

Különlegesen hosszú, háromméteres zongorával mutatkozik be "mester és tanítványa", azaz Bogányi Gergely zongoraművész és Boros Misi, a Virtuózok tehetsége egy decemberi koncerten. A rendezvényen átadják a legjobb zenetanárnak járó díjat is.

Bogányi Gergely a Bogányi-zongorával (MTI-fotó: Illyés Zoltán)

Közös koncertet ad Bogányi Gergely és Boros Misi, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató felfedezettje december 6-án a Müpában az MTI híre szerint.

– Boros Misi világklasszis tehetség, ráadásul hallatlan munkabírással és munkakedvvel rendelkezik. Számára a sok koncert és fellépés nem megterhelést, hanem inspirációt jelent – méltatta a 14 éves zongoraművészt Bogányi Gergely a koncert sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

A Mester és tanítványa címet viselő hangversenyen először mutatkozik be a Bogányi-zongora 296 centiméteres, új “full-size” változata, amelyen a két művész Schubert- és Mozart-műveket fog játszani a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarának kíséretében, Bogányi Tibor vezényletével.

Az új zongora a 2015-ben bemutatott modellel csak formavilágában egyezik, műszaki tartalma teljesen új fejlesztés, mivel nem csupán rezonánsa, hangzóegysége karbonkompozit alapú, hanem teljes kalapácsmechanikája is.

Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke hangsúlyozta: a Virtuózok nem csupán a tehetségről, hanem a kidolgozott zenei produkcióról is szól, az ehhez szükséges mesterségbeli tudás átadásához pedig kiváló zenetanárok kellenek. Őket ismeri el az alapítvány 2016-ban létrehozott A legjobb zenetanár díja, amelyet idén a december 6-i koncerten adnak át három kiválasztott pedagógusnak.
Peller Mariann, a Virtuózok producere kitért arra is: a tehetségkutató harmadik évadában feltűnt, szklerózis multiplexszel diagnosztizált 23 éves Bonino Anna-Sofia gyógykezelésének támogatására online jótékonysági árverést indítottak el a virtuozok.hu internetes oldalon, ahol Forma 1-es pilóták, köztük Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Kimi Raikkönen és Fernando Alonso által dedikált bukósisakra lehet licitálni.
A bevételt a december 6-i koncert keretében adják át az ifjú zenésznek, aki betegsége ellenére sem hagyott fel a hegedüléssel, elmondása szerint azért, mert missziójának érzi, hogy reményt adjon az embereknek.

Még zene:

360 fokos videón a miskolci filmzenés koncert

Arénakoncerttel jön Magyarországra a Trónok harca zeneszerzője

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top