Magyarország kúl

Még nagyobb óriáskerék érkezhet az Erzsébet térre

Nyüzsgő forgalmat vonzott az elmúlt években az Erzsébet térre a Budapest Eye néven pörgő óriáskerék: az üzemeltető szeretne még nagyobb szerkezetet a városba hozni.

A Budapest Eye részlete (Fotó: Thinkstock)

Az Erzsébet téri Budapest Eye helyére már tavaly nagyobb kereket álmodtak a beruházók, melyhez el is készítették az alapszerkezetet.

A 2013-ban Sziget Eye néven üzembe állított első szerkezet után egy másik működött 2014-ben és 2015-ben Budapesten – írja a hvg.hu. A most forgó már a harmadik, de még mindig nem a végleges, noha a korábban Párizsban szolgáló, holland gyártmányú kerékkel végre maradéktalanul elégedett a bérlő cég.

Banka Edina, az üzemeltető ügyvezetője a VG-nek elmondta, a mostani kerék helyére már tavaly saját, nagyobb kereket álmodtak a beruházók, melyhez el is készítették az alapszerkezetet, közel 1,5 millió euró értéket helyezve el a talajszint alá. Az álomból tavaly valóság lett volna, ha a megrendelt, de soha le nem szállított óriáskereket sikerül felállítaniuk, ehelyett azonban a keletkezett veszteséget még idén is törleszteniük kellett.

De a Budapest Eye-t működtető társaság eddig elégedett az utasforgalom alakulásával, mivel idén még nem következett be az óriáskerekekre jellemző trend. A tapasztalatok szerint az első öt évben folyamatosan 20-30 százalékkal esik a forgalom mindenütt, majd beáll, miután körülbelül ennyi idő alatt próbálja ki a hazai közönség az óriáskerekezést. A fizetővendégek 70-80 százaléka külföldi, a budapesti óriáskerekekre közel 1,3 millióan ültek fel az elmúlt évek során.

Az új kerék vásárlását továbbra is tervezik, ami egy ugyanilyen típusú, de magasabb, 8-9 millió euró értékű szerkezet lehet.

Városos:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top