Magyarország kúl

Az ország legjobb kamionosa 500 társát győzte le

Egymillió forintot ért az év legjobb kamionosa cím, amelyet egy budapesti szállítócég sofőrje nyert el. Szeli Miklós bójákon és csúszós szakaszokon biztonsággal áthajtva győzedelmeskedett.

A dobogósok, középen Szeli Miklós (Fotó: nti.hu)

Évről évre profibbak a magyar kamionosok, emellett munkakörülményeik is folyamatosan javulnak. Ehhez járult hozzá a NiT Hungary szakmai szövetség és az ORFK-OBB által szervezett “5 tengelyen – biztos kézzel” kamionos közlekedésbiztonsági verseny, ahol idén is 1 millió forinttal jutalmazták az ország legjobb kamionsofőrjét, írja az Autoszektor.hu. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonságra, és szakmai fejlődésre ösztönözze a kamionosokat.

Idén már ötödik alkalommal mérték össze tudásukat az ország legjobb kamionsofőrjei: a versenyre 493 kamionos jelentkezett, akikből a tíz legjobb jutott be a döntőbe. A bójákkal és csúszós szakaszokkal nehezített fordulót idén egy szuperdöntő egészítette ki, amelyen már csak az öt legjobb gépkocsivezető vett részt. Bár ketten is indultak az Örökös legjobb kamionsofőr címért, idén a nagykanizsai Szeli Miklós, az MTLB Müller Kft. versenyzője került ki győztesen, aki ez által egymillió forinttal lett gazdagabb. A NiT Hungary és az ORFK-OBB közös szervezésében indított verseny hétvégi döntőjén szoros pontszámmal utasított maga mögé közel 500 indulót a nagykanizsai nyertes.

Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára a verseny kapcsán elmondta: „Öt évvel ezelőtt azzal a szándékkal indítottuk útjára versenyünket, hogy ezzel is hozzájáruljunk a közlekedési kultúra fejlődéséhez, a közúti partnerség erősítéséhez”. A fődíjat dr. Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár adta át, aki hangsúlyozta: az ilyen jellegű eseményeknek is köszönhető, hogy az elmúlt években felére csökkent a halálos közúti balesetek száma.

Közlekedésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top