Magyarország kúl

Látványterven az első budapesti felhőkarcoló: a Mol székháza lesz az!

A fővárosi Kopaszi-gáton épül meg a Mol új székháza, amely új időszámítást kezd a budapesti építészetben. 120 méteres magasságával ez lesz az első igazi felhőkarcoló Magyarországon! Íme a látványtervek.

Közzétette: MOL – 2017. október 2.

Új székházat épít a Mol-csoport a fővárosban, a Kopaszi-gáton, a Mol Campus a régió legmodernebb, legkorszerűbb és leginnovatívabb irodaháza lesz – mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.

Elmondta: az új székház két egységet foglal magába, egy toronyépületet, amelynek magassága 120 méter, és egy úgynevezett alacsonyabb pódium épületet, amelynek magassága 30 méter lesz. Az székházban mintegy 2500 munkahelyet alakítanak ki, a fejlesztési terület bruttó mintegy 83 ezer négyzetméter, az irodák összterülete pedig mintegy 54 ezer négyzetméter lesz.

„Az vezérelt minket, hogy építsünk egy székházat kompromisszumok nélkül. Kompromisszum mentes lesz a tervezés, a…

Közzétette: MOL – 2017. október 2.

Hozzátette: az épület alapkövét jövőre teszik le, és várhatóan 2020-ra készül el, ám a beköltözés előreláthatólag 2021-ben történik majd meg.

Közzétette: MOL – 2017. október 2.

Az elnök-vezérigazgató az építési költségekről nem nyilatkozott, mint mondta, a projekt még nagyon a kezdetén tart, így a kivitelezőt is a közbeszerzéseket követően választják ki.

Közzétette: MOL – 2017. október 2.

 

Építészetről:

Magyarországon van Európa legszebb főtere

Izgalmas és modern lesz a debreceni nemzetközi iskola épülete!

Régi fényében pompázhat a budapesti zsinagóga

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top