Magyarország kúl

Rákgyógyítást forradalmasító startup nyert a hazai versenyen

Tarolt a gyógyszergyártást forradalmasító Turbine.AI a Közép-Európai Startup Verseny (a Central European Startup Awards – CESA) hazai fordulóján: 12 kategóriában hirdettek győztest, melyből háromban a Turbine nyert, többek között az év startupja címet is elvitte.

Turbine.AI selected as #1 health startup at Pioneers Festival from a total of 4000 contestants. Amazing people, technologies and startups at the Hofburg in Vienna.

Közzétette: Szabolcs Nagy – 2017. június 7.

Több mint kétszáz hazai startup próbált szerencsét az idei Közép-Európai Startup Versenyen, mely Európa egyik legnagyobb eseménye e kategóriában, írja a Forbes.hu. A legjobbak képviselhetik Magyarországot nemzetközi szinten, Közép-Európában. Az idei év legnagyobb sikerét a Turbine.AI könyvelheti el: három kategóriában is őket választotta győztesnek a szakmai zsűri. A Turbine csapata a rákgyógyításban hozhat áttörést: a vállalkozás sejtműködést szimulál, azt vizsgálják, hogy gyógyszerjelölt hatóanyagok hogyan változtatják meg a rákos sejtek viselkedését, meg tudják-e akadályozni például, hogy azok osztódjanak.  Az általuk kifejlesztett módszerrel meg lehet mondani a gyógyszercégek kutatóinak, mely lehetséges hatóanyagokkal érdemes egyáltalán további kísérleteket elvégezni. A Turbine.AI korábban bekerült a Bayer akcelerátorprogramjába is, a gyógyszeripar belső működésének megismerése sokat segített nekik a valóban megoldandó probléma azonosításában.

FinTech kategóriában a Blueopes nyert, amely befektetési portfóliókat automatizál vagyonkezelőknek, melynek fő fókuszában a társadalom- és környezettudatos befektetések állnak. A legjobb inkubátor és akcelerátor programnak a CEU InnovationsLabot választották (a Forbes 2016 januári számában írtunk az Absorice nevű fehérjecsokis startupjukról, de velük dolgozik a Talk-A-Bot csapata is), míg a legjobb közösségi iroda az Impact Hub Budapest lett. Kategóriájában győzedelmeskedett a Vengit Kft, a korai startupok között az EVA Vision, a legjobb smartcity megoldás pedig Budapest első e-carsharing szolgáltatása, a GreenGo Car Europe Kft. lett . A legjobb társadalmi, közösségi hatást elérő startup címet a Now Technologies Ltd. kapta, akik több millió nyaktól lefelé bénult ember életét könnyítik meg a fejmozgással irányítható kerekesszékeikkel.

Az év alapítójának Jentetics Kingát választotta a zsűri, aki PublishDrive termékével olyan platformot teremtett meg, mely e-könyv kiadásban és publikálásban könnyíti meg a szerzők és a kiadók munkáját és folyamatait. Az év befektetője a Baconsult Kft. lett, inkubátoruk megduplázta az államtól kapott 500 milliót.

Startupokról:

Magyar cégek forradalmasítják a könyvkiadást és a repülést

Asztmásokat gyógyít a magyar mobilalkalmazás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top