Magyarország kúl

Helyiek írták meg Nyíregyháza saját mesekönyvét

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár  az egyik legkedveltebb szépirodalmi műfaj megalkotására, meseírásra kérte a helyi alkotókat. Meseíró pályázatot hirdettek életkori megkötés nélkül.

A pályázatra 10 mese érkezett. Az alkotók között általános, középiskolás diákok és felnőttek egyaránt voltak. Volt olyan mese, amelyet az élet szült, de olyan is, amely a betűdementorok varázslatos világba repíti az olvasóját. Több mese is kötődik a könyvtárhoz, vagy a könyvtári manókhoz, amelyek egy ideje beköltöztek a Vécsey Utcai Fiókkönyvtárba. Nyíregyházához kötődő interaktív mese is érkezett egy elismert kortárs írónőtől.

A meséket mesekönyvbe szerkesztették Nyíregyháza mesekönyve címmel, melyet a Népmese Napján kapnak meg a szerzők, köszönetképpen a varázslatos, gyönyörű mesékért. Néhány kötet a központi és fiókkönyvtárak állományát gyarapítja, érdemes őket keresni a könyvtárak polcain. Köszönet illeti a szerzőket: Balogh Bettinát, Erdős Renátát, Iván Tamást, Kántor Anettet, Máté Dalmát, Szőkéné Kádár Alettát, Tamaskovics Róbertet, Trembácz Éva Zsuzsannát, Virgo Özsébet, Virgo Sámuelt.

Még Nyíregyháza:

Magyarország legszebb helyei: Észak-Alföld

Cukiságbomba robbant a nyíregyházi állatkertben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top