Magyarország kúl

Maga Morricone küldött pálcát a pestújhelyi árváknak

A hamarosan Budapesten koncertező Oscar-díjas zeneszerző gravírozott karmesteri pálcát és üzenetet is küldött a Pestújhelyi Gyermekotthon hat lelkes kis kórustagjának.

 

Ennio Morricone (MTI/EPA-fotó: Jaczyk Bernarczyk)

Az ifjú rajongókhoz különösen a Sorstalansághoz írt filmzenék állnak közel, amelyeket számtalanszor begyakoroltak már az intézmény falain belül is. Elhatározták, hogy budapesti koncertje előtt meglepik példaképüket.

A kis kórustagok profi segítséget is kaptak a zenéléshez. Farkas Mihály, a Budapest Bár egyik frontembere mellett Berkes Olivér, a Sztárban sztár versenyzője is a zenepalántákhoz sietett, hogy közösen egy olyan felvételt rögzítsenek, amit büszkén vállalhatnak a Maestro előtt.

Pestújhelyről a felvétel egyenesen Rómába vándorolt, a hamarosan Budapestre látogató Ennio Morricone megkapta a magyar gyerekek videóját.

„Folytassátok a zenélést! Szeretettel látlak benneteket az október 18-i koncertemen, remélem, hogy a gravírozott karmesteri pálcát is megkapjátok, amit ajándékba küldtem nektek” – írta válaszüzenetében Ennio Moirricone a gyerekeknek, akik ezzel újabb motivációt kaptak, hogy folytassák zenei tanulmányaikat.

Még zenéről:

Pixa zenébe öntötte Vágvölgyi Noémit 

Sena és Élő Márton: nagyinterjú

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top