Magyarország kúl

Magyar borokat kóstoltatnak az angolokkal Bathban

Harminc magyar bor mutatkozik be az angliai Bath városában szeptember 23-án. A vendégek a magyar-angol borkereskedés teljes, 150 tételből álló portfólióját kóstolhatják meg.

2016-ban hozta létre Zsiga György borimportőr és Ben Franks borszakíró a Novel Wines nevű cégüket, amelynek egyik célja, hogy olyan országok borait is bemutassák, amelyek esetleg még nem híresek boraikról, másik, hogy még kevésbé ismert, de remek borászokat népszerűsítsenek. „Új színt viszünk a brit borpiacra azzal, hogy izgalmas, széles körben még nem felfedezett régiók borait válogatjuk össze. Arra törekszünk, hogy a helyi fajták kiváló borait mutassuk be” – mondja a Novel Wines társalapítója Ben Franks.

A cég idén ünnepli Angliában egyéves születésnapját, ebből az alkalomból pedig szeptember 26-án, Bathban magyar borokat is mutatnak a közönségnek.

Ben Franks és Zsiga György

„Úgy gondolom, hogy nekünk leginkább a Magyarországon honos szőlőfajtákból készült borokkal kell bemutatkoznunk, szerintem ezzel lehetünk érdekesek a világban. Elsősorban családi vállalkozásokkal dolgozunk, amelyek tradicionális borokat készítenek, de a magas minőség elérése érdekében alkalmazzák a modern technikát is. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a Kardos Szőlőbirtokot Mádról, vagy a Szent Donát Birtokot Csopakról.” – idézik a cég közleményében Zsiga Györgyöt.

A rendezvényen a magyar és az angol mellett ajánlanak borokat Japánból, Ciprusról, Törökországból, Macedóniából és további 16 országból.

Még több bor erre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top