Magyarország kúl

Vasárnap ingyenes a szegedi Dali-kiállítás!

Szeptember 24-én, vasárnap zár a Salvador Dalí-tárlat a szegedi REÖK-ben, amikor nemcsak a palotába lehet ingyen bemenni este nyolcig, de egy utolsó ingyenes tárlatvezetésen is részt vehet bárki.

Egy korábbi Dali-tárlat képei (MTI-fotó: Oláh Tibor)

A szürrealizmus legismertebb figurájának világhírű alkotásait eddig több mint húszezren élvezhettek a megnyitó, vagyis július vége óta. A leköszönő kiállítás annyira népszerű volt, hogy a palota pár hete már kivételesen hétfőn is fogadta az érdeklődőket, hogy mindenki bejusson a zömében litográfiákat, grafikákat bemutató válogatásra. Dalí híres festményeinek saját kezű leképezései mellett ritkán látható szobrait, bizarr ételkreációkat bemutató szakácskönyv illusztrációit és róla készült fotósorozatot is láthatott a közönség a REÖK-ben.

Vasárnap 18 órától Nátyi Róbert művészettörténész, a kiállítás kurátora tart ingyenes tárlatvezetést azoknak, akik még egy utolsó alkalommal hallani szeretnék a különc képzőművész életének és művészetének titkait. A várhatóan nagy érdeklődés és a korlátozott létszám miatt egyrészt érdemes regisztrálni a programra a marketing2@szegediszabadteri.hu e-mail címen. Másrészt az sem marad le az izgalmakról, akit már nem tudnak fogadni az eseményen: a REÖK Facebook-oldalán ugyanis élő videós bejelentkezésben hallgathatják meg a tárlatvezetést.

Még program:

Hol ehetünk egy jót ősszel a Balatonon?

Finn napok köztéri szaunával a budapesti Bartók Béla úton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top