Magyarország kúl

Ideje volt: jönnek a családbarát szülészetek

A születésszám növekedése érdekében családbarát szülészeteket alakít ki a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Gyermekorvosok Társasága kongresszusának megnyitóján csütörtökön Győrben.

 

A Kóczon-családhoz gyermek érkezett Nyíregyházán (MTI-fotó: Balázs Attila)

Novák Katalin azt hangoztatta: nem új szülészeteket hoznak létre, hanem a szülészeti osztályok mindegyikénél lesz egy minimumszabvány, -elvárás, amit teljesíteni kell. A fejlesztéshez forrásokat biztosít a kormány.
A cél, hogy a szülés pozitív élmény legyen minden szülő nő számára, hogy később ismét merjenek gyermeket vállalni – tette hozzá.
Szorosan kapcsolódik ehhez, hogy a kormány 2020-ig 14 milliárd forintból hat gyermekcentrumot fejleszt. Ennek révén növekszik majd a gyermek sürgősségi ellátás kapacitása, javul a hozzáférés – hívta fel a figyelmet.    Novák Katalin kiemelte, hogy azoknak a családoknak segítsenek, akiknek a gyermekei nehéz helyzetbe kerülnek.
Beszámolt arról is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának budapesti ülésén elhangzott: Magyarország élen jár a gyermekek átoltottságában.
A szombatig tartó kongresszuson  ötszáz gyermekorvos vesz részt, akiknek tíz százaléka a határon túlról érkezett Győrbe.

Kapcsolódó:

Én is ki merem mondani: az anyaság néha szenvedés!

Magyar csodagyerek: 380 grammal született, most 7 éves

Szülés az ötvenes években

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top