Magyarország kúl

Bajnok úszók állnak majd saját kávéspultjuk mögött

Verrasztó Evelin és Dávid speciality kávézót nyitnak a budapesti Kálvin téren. Üzlettársuk a Tamp and Pullban és a Kaffeine-ben is érdekelt Nagy Dávid lesz.

 

Verrasztó Dávid és Evelyn (MTI-fotó: Kovács Tamás)

“Most ne foglalkozz semmivel, csak az úszással, de utána mutatok egy helyet, ami érdekelni fog.” Nagy Dávid ezzel a mondattal hívta fel a budapesti úszó világbajnokságra készülő Verrasztó Dávidot, írja a Forbes.hu. A vegyesúszó vasárnap ezüstöt nyert és hétfőn már egy lehetséges üzlethelyiséget nézett meg a Tamp&Pull és a Kaffein márkát is futtató üzletemberrel.

Testvérével, Evelinnel másfél éve, a budapesti barista bajnokságon ismerkedtek meg Dáviddal, mindhárman a kávé szerelmesei. Lassan egyértelművé vált, valamit csinálnának együtt, de hogy hol, arra várni kellett.

„Három-négy éve üzletileg nem lett volna értelmezhető ez a lépés, de azóta sokkal képzettebbek a magyarok kávéfogyasztásban, ma már nem meglepő, ha savanyú, gyümölcsös ízjegyeket érzünk egy kávéban, vagy alternatív módon készítjük el. Budapesten már legalább tucatnyi helyen lehet speciality kávét inni, ezzel Európában előkelő helyen vagyunk.”

A Verrasztó testvérekkel már korábban döntöttek róla, hogy a következő helyet együtt nyitják.  Megismerkedésük után Verrasztó Dávid három hónapon keresztük dolgozott is a Váci úti Tamp&Pullban, heti kétszer baristáskodott a pultban, míg nem kellett rákapcsolnia a vb miatt az edzésekre, megmutatta a másik Dávidnak, komolyan gondolja ezt a dolgot.

Miután azon a bizonyos hétfőn megnézték a Kálvin téri helyet, már nem volt kérdés az indulás. Két hónapra a kézfogásra, október közepén nyit az új hely a sétáló Baross utcában. A beruházáshoz nagyjából 15 millió forint kellett.

Az új, közös cégben 51 százaléka Nagy Dávidnak (Kaffeine Kft.), 49 százaléka van a Verrasztó testvéreknek, de közös munkát képzelnek el, amelyben a koncepciót, a belsőépítészeti terveket, a felszerelést és természetesen a kávét Dávid adja. A hét hét napján nyitva tartó üzletben 5-6 fő dolgozik majd, köztük lesz időnként a beugró Verrasztó Dávid is, testvére az előzetes tervek szerint a rendezvényekkel, médiával, marketinggel foglalkozna majd.

„Így a harminchoz közeledve úgy éreztük, foglalkoznunk kell mással is az úszáson kívül. A kávét pedig mindketten szeretjük.” (A testvérek közül Dávid inkább a tejeseket, de már belejött az espresso-kóstolásba is, Evelin is egyre rövidebben issza, Nagy Dávid a cortadót választja legtöbbször.) Verrasztó Dávid szakács végzettsége is jól jön, az ő ötlete volt, hogy a Kálvin téri egységben reggeli, sőt, egész napos reggeliztetés is legyen. Az üzlet kialakítása is egyedi lesz, kifordítják a pultot, vele a kávégépeket is, így a vendégek a kávékészítés minden mozzanatát láthatják majd.

Koffein és étel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top