Magyarország kúl

Elképesztő látvány Magyarország legnagyobb körhídja!

A beruházó tette közzé azokat a légi felvételeket, amelyeken jól látszik a 47-es főút egyik elkerülő szakaszának különleges körhídja. A Hódmezővásárhely melletti létesítményt tavasszal adják át.

A körhíd felülről (fotók: Facebook/Colas Magyarország)

A 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszának építése 2016. novemberében kezdődött. Az elkerülő út Szeged felőli végcsomópontjában (a Szeged- Békéscsaba vasútvonal, és a meglévő kétszer kétsávos 47-es főút felett) egy különleges szerkezet, körhíd épül. Erről készített fotókat a beruházást végző vállalat, írja a HVG.

A körhíd összesen 9 szerkezetből áll: a vasútvonal feletti hídból, a főút feletti 4 hídszerkezetből, illetve a 2-2 fel- és lehajtó ágak hídjaiból. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztési Zrt tájékoztatása szerint legutóbb júliusban haladtak nagyot: ekkor került beemelésre a főút feletti hídrészekhez a 4-4 db íves acél tartógerenda, melyek hossza 23-25 méter között változik, súlyuk pedig páronként körülbelül 30 tonna.  A látványos gerendákat 40 szakember felügyelete mellett, egy 400 tonnás daru emelete be.

Az elkerülő út – és vele a körhíd – forgalomba helyezése 2018 tavaszára várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top