Magyarország kúl

A színházról szól a szeptember

A szeptember az évadkezdés hónapja a színházrajongók nagy örömére. Ilyenkor több színház is különleges programokkal készül.

Vidéki Színházak Fesztiválja

Szeptember 4-10., Thália Színház

A Thália Színház 2017. szeptember 4–10. között hatodik alkalommal rendezi meg hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. A hét nap alatt kilenc előadás várja majd a színházkedvelő közönséget. Így Budapesten is látható lesz az Ivanov  a Weöres Sándor Színház előadásában, az Ádám álmai  a Pécsi Nemzeti Színház jóvoltából, Az ötödik pecsét a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színészeivel, a a Vörösmarty Színház Apák és fiúk című előadása, a La Mancha lovagja a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, az Apátlanul a Katona József Színház előadásában. A Békéscsabai Jókai Színház a Macskajátékkal érkezik. A fesztivált a tatabányai Jászai Mari Színház  Az imposztor című előadása és a Szegedi nemzeti Színház Utánképzés című előadása zárja.

Örkény kert

Szeptember 9., az Örkény Színház előtt

Szeptember 9-én ismét lesz Örkény kert az Örkény Színház előtt. A teátrum egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszönti az új évadot a Madách téren: idén 7. alkalommal. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe vették. Lesz jóga, mesejátékok, játszóház, versek és dalok, koncertek és előadások a nagyszínpadon. És persze hamisítatlan színházas, évadkezdős hangulat.

Vígnap 2017

Szeptember 10., Vígszínház

A Vígszínház Vígnappal kezdi az új évadot.   Szeptember 10-én a hagyományokhoz híven bárki bepillanthat a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, és Eszenyi Enikő legújabb rendezésébe, a Hamlet című előadás próbájába is bele lehet nézni. Ezen kívül különleges előadások is lesznek, részletek hangzanak el a színház új és futó darabjaiból és lesz jótékonysági sütivásár is. Sőt még jelmezes fotózásra is lehetőség nyílik.

A Vígnapon minden program 500 Ft-os jeggyel látogatható, melyet online és a jegyértékesítési pontokon is megvásárolhat.

Pesti Broadway Fesztivál

Szeptember 15-16., A Budapesti Operettszínház előtt

Idén sem marad el a zenés színház rajongóinak két napos örömünnepe. A Budapesti Operettszínház 2017-ben is a Broadway Fesztivállal nyitja meg az évadot, a Nagymező utca színház előtti színpadán fellépnek a teátrum művészei, akik különlegességekkel készülnek és ízelítőt adnak az új bemutatóból is. A rendezvény ráadásul egybeesik a Színházak éjszakájával úgyhogy az épületen belül is rendhagyó programokra lehet számítani.

Színházak Éjszakája

Szeptember 15., 35 színházban

Egy este, amikor nem kell hét óra hét percig várni, hogy felgördüljön a függöny, egy este, amikor nincsenek nézők, csak résztvevők, egy este, amikor nem a színpadon, hanem a backstage-ben folyik a játék, egy este, ami csak rajtad múlik, mikor ér véget. 2017. szeptember 16-án érkezik a VI. Színházak Éjszakája 35 színházzal és különleges programokkal. A hagyományokhoz híven a programsorozat már délután elkezdődik és egészen másnap hajnalig tart.

Karszalag felnőtteknek: 2700 Ft, karszalag diákoknak (10 éves kor felett) és nyugdíjasoknak: 1500 Ft, karszalag gyerekeknek (10 éves korig): 500 Ft.

Még több színház:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top