Magyarország kúl

Programajánló: igazi őszi fesztiválhétvége vár ránk

Pálinka- és borfesztivál, nemzetközi filmkavalkád, veterán rockerek: az őszi időpont ellenére az ország több pontján is tartanak nagyszabású rendezvényeket e hétvégén. Unatkozni tehát most sem ér!

Badacsonyi Szüret

Péntek este kezdetét veszi a „Folyékony Szerelem” – Badacsonyi Szüret, amely minden nap koncertekkel és kitűnő borokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény programjai közepette a látogatók betekintést nyerhetnek a borkészítés történetébe, a térség gasztronómiai hagyományaiba. A nyitóesten az Other Planet és a New Level Empire szórakoztatja a közönséget. Szombaton, a megnyitót követően a Margaret Island lép színpadra, majd a Hello Kids, akiknek repertoárjában magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a hetvenes évektől napjainkig. Az ünnep fő momentuma az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása, melynek forgatagában bemutatkoznak magyarországi borrendek, néptáncegyüttesek, borászok, huszárok, fúvószenekarok, lovas fogatok. A látványos felvonulás vasárnap délelőtt 10 órakor indul Badacsonytomajról, majd a szüreti menet a 71-es főúton halad egészen Badacsonyig.

Jameson Cinefest, Miskolc

Ma kezdődik a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek díszvendége ezúttal Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező és a Sörgyári capriccio című film legendás női főszereplője, Magda Vásáryová szlovák színésznő lesz.

A miskolci fesztivál a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza a borsodi megyeszékhelyre, olyan alkotásokat is, amelyek többségének itt lesz a magyarországi premierje. A nagyjátékfilmes versenyprogramban látható lesz például Bruno Dumont musicalje, a Jeannette – Jeanne D’Arc gyerekkora. Vetítik a Loving Vincent című brit-lengyel koprodukciót, Jonas Carpignano második nagyjátékfilmjét, A ciambrát, az April lánya című mexikói thrillert, a skót Isten országa című alkotást vagy a dél-koreai rendező, Kogonada Columbus című filmjét. Szintén a versenyprogramban szerepel a Safdie testvérek Robert Pattinson főszereplésével készült Jólét című filmje, illetce a Natalia Leite rendezte A bosszú angyala, írja az MTI
A rendezvény MusicDocs blokkjában a Beatles karrierjét éppúgy felidézik, mint Whitney Houston munkásságát és a Placebo nem mindennapi oroszországi turnéját. A fesztivál műfajokat bemutató szekciója, a CineGenre fókuszában idén a modern musicalek állnak, válogatást nyújtanak a világ legjobb zenés filmjeiből.

Pálinkafesztivál, Gönc

Ma kezdődik a gönci pálinkafesztivál: a barackpálinka-kóstolás mellett finom falatokkal, koncertekkel és hagyományőrző programokkal várják az érdeklődőket a Borsod megyei településen. A kétnapos rendezvényen a gyerekeket a Galiba Társulat vásári komédiája szórakoztatja, mindenféle vásárfia, arcfestés és ugrálóvár várja őket. A vállalkozó kedvűek pedig vasárnap elindulhatnak a hagyományos Aba Amadé várromtúrára.
Budapest Borfesztivál

Az egyik legnagyobb hazai borfesztivál már megnyitotta kapuit, itt harangoztuk be a programot

 

Rockfesztivál, Budapest

Szokatlan helyszínen, a Kincsem Parkban rendezik mától a Rockfesztivál Budapestet, amelyet első ízben tartanak meg – írja az MTI. A kétnapos eseményen több veterán rockzenekar is megmutatja magát, így a Karthago, a Skorpió, a P. Mobil, a Piramis és a Beatrice. A fesztiválon húsz előadó lép fel két nagy sátorban. A belépés a 14 év alattiaknak ingyenes, a Kincsem Parknál több mint ezer ingyenes parkolóhelyet alakítottak ki. A Rockfesztivál Budapest első, mai napján motoros felvonulást tartanak a belváros és a Kincsem Park között. A szervezők a zenei programokon kívül rockcirkusz-vidámparkkal és extrém artista bemutatókkal készülnek. A helyszínen régi relikviákat is lehet vásárolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top