Magyarország kúl

600 millió forint támogatást kap a visegrádi Nagyvillám Sípálya

600 millió forint állami támogatást különítettek el a visegrádi Nagyvillám Sípálya fejlesztésére, ez derül ki a Magyar Közlönyben megjelentekből. Az egész Dunakanyart felhúzzák.

A kormány meghatározta a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségbe tartozó településeket, valamint elfogadta a térségben megvalósítandó egyes fejlesztésekről szóló, a 2017-2030 közötti időszakra vonatkozó stratégiai fejlesztési programot. A határozat szerint 70 település tartozik a Dunakanyar kiemelt turisztikai térséghez, ahol a következő években 35 fejlesztést terveznek 69,81 milliárd forint hazai forrásból származó támogatással.

A Sielők.hu ismertetése szerint Visegrádon az alábbi turisztikai fejlesztéseket tervezi a kormány:

  • Erdei kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése a Pilis-Visegrádi-hegység területén (2 milliárd Forint)
  • Élményterek és emblematikus helyszínek összekapcsolása, vonzerőfejlesztés Visegrádon (2 milliárd Forint)
  • Településen belüli látogatómenedzsment optimalizálása (2 milliárd Forint)
  • Lepence strandfürdő fejlesztése (2 milliárd Forint)
  • Nagyvillám sípálya infrastrukturális és szolgáltatási fejlesztése (600 millió Forint)

Gutbrod Rezső, a visegrádi síterep üzemeltetője elmondta, hogy konkrét terveik vannak a sípályák és felvonók fejlesztésére valamint a hóágyúrendszer szakszerű bővítésére. A tervek között szerepel a tolókaros felvonók cseréje tányérosra, a hóágyúzható sípályafelület megnövelése valamint sok idelátogató család álma, egy hóágyúzható szánkópálya is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top