Magyarország kúl

5 zöld hely Budapesten, ahol hétvégén jó piknikezni

Budapest dugig van piknikező helyekkel. Az idő őszre fordul, a tavasz mellett ez a kettes számú piknik időszak.

Margit-sziget

A Margitsziget a főváros egyik tüdeje. Van zenélő szökőkút, állatkert, padok, és egy sornyi fa, meg egy csomó nagy, zöld rét, azaz: a Margitsziget piknikezéshez remek helyszín, főleg a Danubius hotel előtti tisztás, az Árpád-híd felőli oldalon.

Pinterest

undefined

Gellérthegy

A Gellérthegy sem rendhagyó, viszont okos választás egy hétvégi szabadtéri piknikhez, több megfelelő helyszínt is találhatunk itt, ilyen például a Filozófusok Kertje körüli területek, vagy a Verejték utca-Szirtes út által határolt rét. A kilátás lenyűgöző, egyik oldalon a Gellérthegy csúcsa, a másikon pedig a Duna és Budapest felülnézetből. Olyan festői, hogy nem is igazi.

Pinterest

undefined

Anna-rét

Bol-dog-ság. Ahogy sétálunk az erdei úton a Normafánál, egyszer csak elénk tárul az Anna-rét, rajta felnőttek, gyerekek, kutyák, és egy játszótér. Ideális hely piknikezni, noha sokan vannak, de nagy a terület miatt eloszlik a “tömeg”.

Panoramio – Photo of Anna Rét 2

Photo-sharing community. Discover the world through photos.

Kopaszi-gát

A Kopaszi-gát egy csík zöld a Duna mentén. Tele van éttermekkel, büfékkel, és lefoglalható fűvel. A hely nem kutyabarát, azaz ideális kutyafélőknek.

Pinterest

undefined

Hűvösvölgyi Nagyrét

Családi piknikek ideális helyszíne a Budapest II. kerületében megbúvó, pontosan három hektáros rét. Ha nincs cirkuszi sátor meg céllövölde, akkor is megéri kilátogatni ide egy hétvégi piknikre, haza meg elvisz a közeli gyermekvasút.

null

null

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top