Retro süti: Így készül a Fanta szelet

Emlékszel még az igazi retro sütire a narancssárga réteggel a tetején, ami nagyon menő és nagyon finom volt. Igen a Fanta szeletre gondolunk!

A Fanta egy üdítőital. Inni szokás. Meg süteménybe tenni. Hogy mi? Nem mi, hanem Fanta szelet.

Hozzávalók:

A piskótához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 100 g vaj
  • 300 g tehéntúró (lehetőleg félzsíros)
  • 1 db citrom héja
  • 100 g porcukor

A legfelső réteghez

  • 400 ml Fanta üdítőital
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál porcukor

Fanta szelet

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat, majd habverővel verd habosra a fehérjét. Közben fokozatosan add hozzá a cukrot. A kemény habhoz add hozzá a tojások sárgáját is. Keverd össze a lisztet egy csipet sóval, a sütőporral és a kakaóporral, majd add hozzá a habhoz. Az így készült tésztát helyezd és simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ez pedig mehet a 185 fokra előmelegített sütőbe. Süsd nagyjából 25 percig.

Keverd habosra a vajat a cukorral majd keverd hozzá a túrót és a reszelt citromhéjat is. Amikor megsült a tészta simítsd rá a tetejére a túrókrémet.

Aztán pedig jöhet az utolsó lépés, amitől Fanta szelet a Fanta szelet. Pár evőkanálnyi Fantát keverj össze a pudingporral. A maradék Fantát pedig forrald fel. Öntsd össze és sűrítsd krémmé. Még melegen egyenletesen oszlasd el a sütemény tetején.

Egyéb konyhaügyek: