Magyarország kúl

Magyar filmek, amiket még várunk idén

Három olyan magyar film is moziba kerül még idén, amire megéri beülni. Ezek azok.

Aurora Borealis – Északi fény

2017. október 19.

Mészáros Márta 26. alkotása két idősíkon, az 50-es években és napjainkban játszódik. Miközben Olga saját családi titkai után nyomoz, megértjük, hogy egy egész “apátlan nemzedék” él identitás-válságban, akik ha szembesülnek gyökereikkel, esélyt kaphatnak egy boldogabb életre – áll a film leírásban. Az Északi fény főszereplői Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska.

Budapest Noir

2017. november 2.

Kondor Vilmos 2008-ban megjelent regényéből Gárdos Éva rendezésében készült filmadaptáció. Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. Néhány név a színészgárdából: Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Tenki Réka, Kolovratnik Krisztián.

 

A Viszkis

2017. november 23.

A Viszkis rablót mindenki ismeri, hiszen rengeteg postát és bankot rabolt ki, és egyszer még meg is szökött a Gyorskocsi utcából. A nevét onnan kapta, hogy minden rablása előtt megivott egy whiskyt. Az életéről és a bankrablásairól Antal Nimród készített filmet, a főszereplőt Szalay Bence alakítja, de az igazi Ambrus Attila is feltűnik majd egy epizódszerepben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top