Magyarország kúl

Kevesebb lett a metrókijárat a Deák téren

Látható jele lesz, hogy elkezdték kiépíteni a RIGO nevű elektronikus jegyrendszerhez szükséges infrastruktúrát Budapesten.

Körbekordonozták és nagyméretű paravánokkal takarták el a Deák téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál azt a területet, ahová az első beléptetőkapukat telepítik az új elektronikus jegyrendszerhez, melyet a tervek szerint 2018-ban indítanak be teljes vonalon. A Deák téren szerelik fel az első kapukat, korábban a Corvin negyed metróállomásán is voltak kapuk, de azok csak ideiglenes jelleggel, tesztüzemben, és egy gombnyomással nyithatóak voltak.

A RIGO-projekt szerződését 2014 őszén írták alá, és eddig kellett várni arra, hogy elkezdjék az első, a nyilvánosság számára is látható átalakítást.

A Közlekedő Tömeg Egyesület emlékeztetett: a RIGO nevű rendszernek és a júliusban, botrányos körülmények között dugába dőlt elektronikus jegy-, illetve bérletértékesítő rendszernek semmi köze egymáshoz. A RIGO egy valóban 21. századi, külföldi példák alapján specifikált jegyrendszer lesz, ha sikerül kiépíteni és fennakadások nélkül üzemeltetni – tették hozzá.

(HVG)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top