Magyarország kúl

A gyerekek kedvence lett Gigi, a pécsi sztárvarjú

A 12 éves fekete madarat simogathatják, etethetik a gyerekek, sőt még sétáltatni is lehet.

Sokan nincsenek jó véleménnyel a vetési varjakról, de Gigi szöges ellentéte szabadon élő társainak. A fekete tollast simogathatják, etethetik a gyerekek, sőt még sétáltatni is lehet. Sikere több mint 12 éve töretlen – írja a Pécsma.

Gigit kiskora óta emberek nevelik, szülei valószínűleg vedlési betegsége miatt nem foglalkoztak vele. A rendkívül intelligens állat úgy viszonyul az emberekhez, mint egy háziállat, és pohárból is tud inni.

Fotó: Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

A varjú legutóbb a Szamárfül Fesztiválon aratott nagy sikert a gyerekek körében. Egyik gondozója, Farkas Tamás szerint akik találkoznak vele, mind ledöbbennek, mennyire szép madár. Az emberek zöme ugyanis nem szereti a varjakat.

A pécs-somogyi Misina Állatmenhelyen élő Gigire már a színházi világ is felfigyelt. Évekkel ezelőtt heti rendszerességgel szállították Kaposvárra, ahol az Oidipusz királyban kellett önmagát, azaz egy varjút alakítania.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top