Magyarország kúl

Apa, miért van annak a bácsinak egy kuki az arcán?

És miért van annak a másiknak a pólójára írva, hogy szomorú, ha nem is az? És neki tényleg cicije van? Mit csinál az az apáca a nyelvével? Hét nagyon furcsa kép a Szigetről.

Ha a Szigeten fotózok, és odateszem magam – és nem találtam ki például, hogy direkt keveset kattintok -, általában 5-600 képpel térek haza. (Csak a miheztartás végett: a Sziget hivatalos fotósai egy-egy húzósabb napon tízszer ennyit is elkattintanak.) Ha szigorúan válogatok, 30-40 tényleg jó kép marad a végére.

Általában azonban nem válogatok szigorúan, és inkább 50-60 kép marad meg, amiből ugye 30-40 tényleg jó, a többi 20-30 meg… egyéb. Tényleg, nincs jobb szó rájuk. Ezek azok a képek, amik technikailag nem tökéletesek, kompozíciójuk nem szép (bármit is jelentsen ez), különösebben nem tesznek hozzá a történethez… és még sincs szívem letörölni őket. Nagyon furcsa, sokszor félig-meddig öntudatlanul (természetesen nem a tudatmódosítók hatására gondolok!), sőt, néha véletlenül meglőtt fotók ezek, amiket muszáj félretennem.

Simán lehet, hogy tíz év múlva ezek lesznek a kedvenceim. Mutatok párat  – ezek például csütörtök este készültek.

Fotók: Neményi Márton

 

Itt pedig: Sziget-kvíz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.