Magyarország kúl

Sziget 2017: Pink az idei fesztivál legdrágább fellépője

Az idén jubiláló, 25. fesztivál kapuit vasárnap este nyitották meg a beköltöző sátorozók előtt, habár a Sziget hivatalos programjai csak szerdán kezdődnek. Hollandiából érkezik a legtöbb külföldi, és idén Pink gázsija lesz a legmagasabb. Eddig tízezren telepedtek le a fesztivál területén.

 

„Bár a tavalyi látogatószám-rekordot, a 496 ezret valószínűleg nem döntjük meg, idén is több telt házas napra számítunk. Akár már szerdán, amikor Pink a főfellépő a nagyszínpadon, akkor már a bérletesek 90 százaléka a helyszínen lesz. Naponta több mint száz program közül lehet választani” – mondta Kádár Tamás, a Sziget Kft. cégvezetője a keddi sajtóbejáráson.

Idén is Hollandiából, Olaszországból, Németországból, az Egyesült Királyságból és Franciaországból érkeznek a legtöbben, a külföldi fesztiválozók közül csak Hollandiából 12 ezer embert várnak, de még Ausztráliából is ezren érkeznek a Szigetre.

Kádár Tamás elmondta, hogy a Sziget fesztivál hangpróbáján keddre virradó éjszaka mindent rendben találtak. „A fővárossal kötött megállapodás alapján idén Óbudán, Újpesten és a XIII. kerületben öt helyszínen folyamatosan ellenőrzik a hangerőt telepített mérőállomásokkal. Egy-két hangosabb helyszínre a Szigeten különleges kardiohangosítást telepítettünk, amely lokalizálja a hangot”.

Pink nagyjából annyit fog keresni, mint hat évvel ezelőtt Prince

Bár Kádár  pontos összeget nem árulhatott el, de a Sziget idei legdrágább fellépője Pink, aki „nagyságrendileg hasonló összegért” ad koncertet, mint 2011-ben Prince. A 2016-ban elhunyt zenész a hírek szerint csaknem 1 millió dollárért zenélt Budapesten.

Az énekesnő egyébként már kedden járt a fesztivál területén, az Instagramra posztolt egy rövid videót arról, ahogy behajtott kocsijával „sound checkre” a Szigetre.

Sound check ✔️ #budapest

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés, 2017. Aug 8., 15:37 PDT

Gerendai Károly főszervező még korábban arról beszélt, hogy az idei Sziget mintegy 6,3 milliárd forintos büdzséből valósul meg, a költségvetésnek a fele megy el a programokra, és ennek is 65 százaléka a hét legfontosabb nagyszínpados fellépőre. „Egy sztárfellépőre annyi pénzt költünk, mint az összes nem zenei programra együttvéve. A világsztárok gázsija az elmúlt években nagyon megemelkedett, évről évre nehézséget okoz ezt a jegyárakból fedezni” – fogalmazott Kádár.

Más: Töltsd ki a 25+2 kérdéses Sziget kvízt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top