Lapozz bele nagymamád édeskönyvébe!

Kicsit nosztalgiázunk, fellapozzuk nagymamáink egyik legkedveltebb szakácskönyvét, az Édeskönyvet.

Nagymamám igazi édesszájú anyóka volt, aki tudott ugyan főzni is, de a szenvedélye a sütés volt. Mindig mondta, elsősorban az unokái miatt kísérletezget annyit, de mindenki tudta, egyáltalán nem bánja, ha süti van az asztalon. Leginkább a vanília, a karamell, a puncs, a fahéj és a meggy ízéért rajongott, de kíváncsi volt az újra és a másra is, ahogy ő monda, a “külföldi” gyümölcsökre és fűszerekre. Emlékszem, még a szemét is behunyta, amikor először kóstolta a baklavát, de beleszeretett a kínai szezámmagos sült rizsgolyóba és a créme brulée-be is. Most az ő kedvenc, 1964-es kiadású szakácskönyvéből – pontosabban Édeskönyvéből – hoztam el néhány receptet! Kattints a képre!

fotók: Czvitkovits Judit